Alonso niet ontgoocheld na vierde plaats

Ferrari zal voor aanvang van het seizoen ongetwijfeld hogere verwachtingen gehad hebben voor de GP van Australië. Toch is Fernando Alonso niet ontgoocheld door het behalen van de vierde plaats.
Alonso kwalificeerde zich als vijfde, een eerste kleine tegenvaller voor Ferrari. Tijdens de start verliep het voor Alonso al niet veel beter, de Spanjaard kwam vast te zitten naast Jenson Button, moest even over het gras en verloor kostbare plaatsen.

Vervolgens kon Alonso echter wel aan het inhaalrace beginnen die strandde op de vierde plaats, een kleine twee seconden achter Petrov en dus nipt naast het podium. Het snelheidsverschil met Red Bull tijdens de kwalificatie, en bij momenten ook tijdens de race, was groot, maar toch kijkt Alonso tevreden terug op zijn raceweekend.

“Het was zeer moeilijk,” begint Alonso zijn relaas. “Petrov en Button blokkeerden mij enigszins bij de start, waardoor ik over het gras moest. Vervolgens moest ik vooral plaatsen goedmaken. De vierde plaats is dan ook min of meer wat we verdient hebben.”

“We zijn op de vijfde plaats vertrokken, dus mogen we tevreden zijn dat we als vierde gefinisht zijn.”

In Abu Dhabi was Fernando Alonso nog erg gefrustreerd nadat hij de titel verloor door enerzijds een tactische fout van Ferrari en anderzijds het feit dat hij niet voorbij Vitaly Petrov geraakte. Vandaag had hij een complimentje voor Petrov, dit in groot contrast tot wat hij verklaarde en deed na afloop van de slotrace vorig jaar in Abu Dhabi.

“Hij kende een goede start en bleef voorop. Zijn laatste stint was erg goed en vooral constant. Deze podiumplaats heeft hij dan ook zeker en vast verdiend.”.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print