Drive-through verpest Buttons race

Jenson Button eindigde als zesde in Melbourne. De Brit had hoger kunnen eindigen maar een inhaalmanoeuvre en de drive-trough die volgde sloegen hem achteruit. McLaren schatte de situatie verkeerd in door Button de plaats niet te laten terug te geven.
Nadat de wereldkampioen van 2009 tien ronden vast zat achter Felipe Massa, waagde hij zijn kans in bocht 12. Vervolgens moest hij de volgende bocht afsnijden om een crash te vermijden.

“Mijn start was oké en ik was verrast om Petrov aan de binnenkant te zien.” vertelt Button. “Hij dwong me om uit te wijken en zo kwam ik achter Massa te zitten. Dat was de slechtste move van de race. Hij was trager en zeer moeilijk in te halen. Hij blokte mij heel goed af en vertraagde mij heel erg.”

“Ik probeerde hem voorbij te steken in bocht 11 en 12. Ik ging te diep de bocht in en kon voor de volgende bocht niet meer nemen. Ik moest de bocht dus afsnijden. Ik ging eerst de bocht in en ik wist niet wat te doen.”

Button kon niet meer terug toen Alonso voorbij Massa mocht en die laatste de pits in ging. “Het team zei: “Blijf waar je bent. We zullen horen wat de stewards zeggen.”” vervolgt de Brit. “Zodra Ferrari dat zag, ging Massa binnen en toen wisten we dat het een drive-through ging worden.”

“Ik weet niet of ze het opzettelijk deden, maar ik kreeg de straf en ik moest terug naar voren. Het is frustrerend om zo ver te zitten als je weet wat de wagen kan.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}