Hamilton ondanks beschadigde wagen toch tweede

Lewis Hamilton startte als tweede en finishte als tweede, het hoogst haalbare voor de Brit.
Hamilton en McLaren waren gisteren al erg tevreden met het behalen van een plaatsje op de eerste startrij en ook vandaag niks dan tevreden gezichten na het behalen van de tweede plaats.

Dat het behoudens pech onmogelijk zou worden om Vettel te verslaan stond op voorhand reeds vast. Voor McLaren en Hamilton was het dan ook vooral de bedoeling om de tweede plaats vast te houden tijdens de race en daarin zijn ze ook geslaagd.

“Ik had wat wielspin bij de start. Er was niets dat ik kon doen om Sebastian te proberen voorbijsteken, maar dankzij KERS kon ik wel mijn tweede plaats behouden,” licht Hamilton zijn start nader toe.

“Ik denk dat we ook trots mogen zijn op het behaalde resultaat. Een week of twee geleden hadden we niet eens verwacht om in de top vijf te staan. Het is dan ook een uitstekend resultaat van gans het team om hier als tweede te eindigen met een wagen die veel sneller en betrouwbaarder is.”

Zelfs een beschadigde bodemplaat kon Hamilton er niet van weerhouden om toch degelijke rondetijden neer te zetten. Nu is het bij McLaren vooral een kwestie van de komende races de kloof met Red Bull en dan vooral Vettel te dichten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print