Vettel waarschuwt Red Bull

Sebastian Vettel reed vandaag onbedreigd van pole naar overwinning. De regerend wereldkampioen startte goed, ondanks het gebrek aan KERS. De Duitser reed weg en werd nooit meer bijgehaald.
Zelf blijft hij er bij dat hij met zijn voeten op de grond moet blijven. Zijn eerste achtervolger, Lewis Hamilton, volgde pas op twintig seconden. Red Bull leidt nu ook het constructeurskampioenschap.

“Ik blijf zeggen tegen het team dat we niet overmoedig mogen worden.” aldus Vettel. “We hebben heel wat punten behaald. Dat is belangrijk en we hebben het goed gehad, wat nog belangrijker is. Er kan nog veel gebeuren. Het seizoen is nog heel lang.”

“De Ferrari’s, Vitaly (Petrov) en Lewis (Hamilton) waren zeer sterk. Mercedes had geen goede start, maar ze zullen nog sterker terugkomen als vorig jaar. Het zal nog spannend worden, maar de finish halen is het belangrijkste en dat heb ik te danken aan al de mannen thuis. De wagen is snel en betrouwbaar en dat moet ie zijn. Het is ook de eerste keer dat ik hier de aankomst haal dus ik ben zeer blij.”

“Het was geen gemakkelijke race. Ik had een goede start, maar wist niet of hij goed genoeg was, maar toen zag ik Lewis en Mark (Webber) vechten. Tijdens de eerste stint wou ik het geslagen gat behouden. Op een gegeven moment is er echt een erge omslag in de slijtage.”

“Lewis kwam dichter bij en ik ging pitten. Ik kon geen ronde meer doen op die set banden. Na mijn stop moest ik voorbij Jenson (Button) geraken en dat ging heel vlot. Daarna wist ik niet meer wat er achter Lewis gebeurde. Ik wist wel dat hij terugviel.”

“We moeten ook Pirelli feliciteren. Na al de wintertests waren we bang, maar er kwamen niet zo veel stops als verwacht. Alles verliep vlot.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print