Petrov toont zijn klasse met een podiumplaats

Vitaly petrov reed vandaag een erg goede race en zag dit beloond met een podiumplaats.
In Abu Dhabi was Vitaly Petrov nog de man die mee aan de oorzaak lag dat Fernando Alonso alsnog naast de titel greep, vandaag bewees de Rus nogmaals een uitstekend talent te zijn.

Petrov kende een erg goede start, reed vervolgens een uitstekende race en finishte daardoor op het podium. Volgens Petrov toont de derde plaats van vandaag aan waartoe de Renault R31 in staat is.

“Ik ben erg blij dat ik hier naast deze jongens zit,” zei Petrov tijdens het interview met de drie rijders die op het podium finishten.

“Gans ons weekend was goed, maar we wisten nooit echt waar we ons bevonden tegenover de concurrentie. We kwamen hier vrijdag aan met enkele nieuwe onderdelen en onze wagen zag er meteen sterk uit. Ook de kwalificatie was niet al te slecht”.

Maar uiteraard is het de race die telt en ook daarin presteerde Vitaly Petrov erg goed.

“De start was niet slecht en ik probeerde Alonso aan te vallen. Vervolgens zag ik ook Button en waarom zou ik dan vroeger remmen? Ik remde voorzichtig en kon hen allebei voorbijsteken, wat fantastisch was”.

Het ziet er bovendien naar uit dat Petrov wel eens de nieuwe nummer 1 binnen het team kan worden. Nick Heidfeld werd door Renault aangetrokken om Robert Kubica te vervangen, maar de Duitser kende een miserabel raceweekend.

image

image
a:1:{s:9:”file_name”;s:38:”Lotus-Renault_GP_-_Vitaly_Petrov_2.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print