Alonso: “Onze snelheid zat goed, nu hopen op meer beterschap”

Fernando Alonso finishte tijdens de GP van Groot-Brittannië opnieuw in de punten en daar is hij uiteraard erg tevreden mee. Alonso was echter vooral tevreden omdat de snelheid op de rechte stukken goed was.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


“Zaterdag lijkt op het vlak van performance ons slechtste moment tijdens een raceweekend,” zei Alonso na afloop van het raceweekend in Silverstone. “Op zondag bevinden we ons vervolgens in dezelfde groep als Renault, Force India en Haas. We moeten dan ook zeker en vast tijdens de kwalificatie meer performance zien te vinden.”

De Spanjaard startte de race van op de dertiende plaats en profiteerde optimaal van incidenten en opgaves tijdens de race om als achtste over de finish te komen en vier waardevolle punten te behalen.

Volgens Alonso zat het wat de pure snelheid op de rechte stukken betreft deze keer echter goed bij McLaren, iets dat de voorbije races wel een probleem was.

“We weten dat Silverstone een circuit is dat veel motorkracht vraagt maar onze snelheid op de rechte stukken zat goed,” blikt Alonso terug. “Het was geen probleem. De snelheid en betrouwbaarheid zaten dit weekend opnieuw goed.”

Alonso blikt dan ook met een goed gevoel terug op de prestatie tijdens de GP van groot-brittannië, al hoopt hij uiteraard wel dat McLaren de nodige progressie zal boeken zodat hij in de toekomst meer op eigen kracht in de punten weet te finishen in plaats van door het profiteren van steekjes die de rest laat vallen.

“We hebben opnieuw punten voor het team, wat geweldig is. Maar hopelijk kunnen we die positie in de toekomst behalen omwille van onze eigen performance.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022