Alonso: “Oostenrijk kan nog slechter zijn dan Canada”

De GP van Canada was een enorm teleurstellende race voor McLaren-Honda, maar volgens Fernando Alonso kan Oostenrijk misschien zelfs nog slechter zijn dan Canada.

McLaren-Honda werd bijna letterlijk om de oren gereden op het Circuit Gilles Villeneuve. De MP4-30 was zo’n 35 km/u trager op het rechte stuk dan de snelste wagen. Nog maar eens een bewijs dat de Honda-motor zeker nog niet krachtig genoeg is.

Ook Oostenrijk is een circuit met heel wat rechte stukken en de motoren zullen dan ook op de Red Bull Ring enorm belangrijk zijn. Het ziet er dan ook naar uit dat McLaren-Honda opnieuw een moeilijk raceweekend tegemoet zal gaan.

Meer zelfs, Fernando Alonso vreest dat Oostenrijk nog slechter zal zijn dan Canada. De kans is ook groot dat Alonso achteraan de grid zal moeten vertrekken. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Spanjaard zijn vijfde motor van het seizoen inzetten, wat resulteert in een gridpenalty van tien plaatsen. Alonso kan dan weer, in tegenstelling tot Jenson Button, genieten van een aërodynamische update voor zijn wagen. Bij McLaren wisselen ze de updates af tussen beide rijders.

“Het zal opnieuw een erg moeilijk weekend zijn waarbij de resultaten er niet goed zullen uitzien, zeker nu we enkele bestraffingen zullen moeten doorstaan,” blikt Alonso vooruit naar het raceweekend in Oostenrijk. “Ik denk dat het voor ons een testweekend zal worden. Dat is erg belangrijk want er zullen enkele updates op de wagen zitten en hopelijk verlaten we Oostenrijk met enkele concrete antwoorden, net als tijdens de test volgende week. We hebben dan ook enkele belangrijke dagen voor ons. Ik ben optimistisch over de toekomst, met enkele nieuwe onderdelen die binnenkort op de wagen zullen zitten, maar op het vlak van resultaten mogen we dit weekend niet al te veel verwachten, het is misschien zelfs nog slechter.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer