Alonso: “Op een ronde gezet worden door Ferrari is niet leuk”

Fernando Alonso moest tijdens de GP van China tevreden zijn met een twaalfde plaats en opnieuw geen punten.

McLaren-Honda boekte tijdens de GP van China enige vooruitgang door met beide wagens de finish te halen. Voor Alonso was het bovendien de eerste keer sinds zijn overstap naar McLaren-Honda dat hij de finish wist te halen.

Al houdt hij daar wel een wrang gevoel aan over. Alonso werd door beide Ferrari’s immers op een ronde gezet.

“Het is uiteraard niet het beste gevoel. We weten dat het momenteel nu eenmaal zo is en we denken dat het niet zo lang meer zal duren,” zei Alonso na de race. “Het is alleen maar tijdens de eerste races.”

De Spanjaard verwijst daarmee naar het feit dat Honda haar krachtbron enigszins terugschroeft tijdens de eerste races van het seizoen. Het wil daardoor eventuele bestraffingen en problemen later tijdens het seizoen vermijden.

“Ik ben er zeker van dat we veel dingen geleerd hebben. We bevinden ons nog altijd enigszins in het ongewisse wat de wagen betreft. We moeten nog steeds heel wat informatie over ons pakket te weten komen. We hebben vandaag heel wat nuttige informatie verkregen door met beide wagens de finish te halen. Daardoor kunnen we de wagen beter begrijpen. Mijn langste run tijdens de wintertests was 12 ronden, in Maleisië deed ik 22 ronden en vandaag reed ik een volledige race. Het was dan ook voor mij enorm nuttig.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed