Tijdstraf voor Jenson Button na aanrijding: “Het was mijn fout”

Patsor Maldonado was opnieuw betrokken bij een aanrijding vandaag, al kon de Venezolaan er helemaal niets aan doen toen Jenson Button tegen hem reed bij het ingaan van de eerste bocht, dat geeft ook Jenson Button toe.

Button was iets te ambitieus toen hij DRS gebruikte en hij achter Pastor Maldonado reed op het rechte stuk aan start-finish. Bij het aanremmen voor de eerste bocht reed Button Maldonado achteraan aan. Maldonado probeerde verder te rijden maar moest uiteindelijk opgeven.

Jenson Button haalde wel de finish maar neemt de schuld voor de aanrijding helemaal op zich.

“Ik dacht dat er voldoende ruimte was aan de binnenkant, ik kan niets anders zeggen,” zei Button na afloop van de race. “Het is een incident waarvan je nooit wil dat het gebeurt. Een foute inschatting, vermoed ik. Ik denk dat ik eerst met de stewards moet praten alvorens ik er wat te veel over zeg. Ik moet het op tv zien want dan zie je het steeds anders dan wanneer je in de cockpit zit.”

Na afloop van de race kreeg de Brit van de stewards een tijdstraf van vijf seconden en twee strafpunten.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed