Vettel: “Fantastisch, die derde podiumplaats, maar Mercedes was te snel”

Ferrari moest in China tevreden zijn met de derde en vierde plaats. Volgens Vettel, die in Maleisië nog mocht zegevieren, was Mercedes tijdens de laatste stint simpelweg te snel.

Tijdens de beginfase van de race konden beide Ferrari’s het tempo van Mercedes nog redelijk volgen maar tijdens het laatste deel van de race liep het mis. Op de medium bandencompound waren Hamilton en Rosberg echter te snel voor Ferrari.

Voor de laatste stint probeerde Sebastian Vettel iets vroeger binnen te komen om zo te proberen Nico Rosberg onder druk te zetten en eventueel voorbij te gaan, maar dat mislukte. Op de medium bandencompound was de Ferrari vervolgens geen partij voor Mercedes.

“Ik denk dat het over het algemeen een goede race was,” aldus Vettel. “We zaten op de zachte bandencompound een stuk dichter en we konden enigszins druk uitoefenen op hen. We probeerden wat extra druk uit te oefenen door een stuk eerder binnen te komen voor de laatste set banden. Op de hardere banden waren ze echter simpelweg te snel, waardoor ze weg konden rijden. Vervolgens probeerden we de race onder controle te houden en de podiumplaats mee naar huis te nemen, wat een groot succes voor ons is. Ik ben zeer tevreden. Ik wil het team en de fabriek in Maranello bedanken.”

Sebastian Vettel is alvast goed begonnen bij Ferrari, dat beseft hij zelf ook.

“Een goed begin,tot dusver drie podiumplaatsen tijdens de eerste drie races! Er is heel wat veranderd tijdens de winter. Ik ben zeer blij en tevreden over het team. De jongens zijn fantastisch. Ik geniet ervan en hopelijk kinnen we nog een beetje dichter geraken bij de jongens van Mercedes,” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed