Alonso: “Podium halen was onmogelijk”

Fernando Alonso moest in Monaco tevreden zijn met de vierde plaats en meer zat er volgens hem niet in …
image
Alonso startte de race van op de vijfde plaats en kende een moeilijke start. Nadien profiteerde de Spanjaard optimaal van het uitvallen van Sebastian Vettel en de aanrijding die teamgenoot Kimi Raikkonen had.

Uiteindelijk finishte Alonso op 23 seconden van het podium. Een groot verschil want aanvankelijk leek Alonso Daniel Ricciardo, die derde werd, enigszins te kunnen volgen. Tegen het einde van de race werd het verschil tussen de Australiër en Alonso echter groot, al was dat grotendeels toe te schrijven aan remproblemen waarmee Alonso geconfronteerd werd.

“Nee, ik denk niet dat een podiumplaats haalbaar was,” antwoordde Alonso op de vraag of een podium mogelijk was nadat Vettel moest opgeven en Raikkonen werd aangereden. “We waren niet snel genoeg en we lagen toen al op de vierde plaats. Om eerlijk te zijn was dit het maximaal haalbare. De eerste drie toonden hun potentieel en toonden ook dat ze sneller waren dan mij. Ze verdienden het om daar te staan, ze waren niet bij te houden. De vierde plaats is het resultaat en we zullen proberen om in Canada dichter bij het podium te geraken.”

Opvallend was dat Alonso lange tijd in de buurt van Ricciardo kon blijven maar dat hij tijdens het laatste deel van de race de rol moest lossen. Blijkbaar ondervond de Spanjaard problemen met zijn remmen.

“Tegen het einde hadden we wat problemen met de remmen. De wagen remde enkel nog met de rechter rem waardoor we de wagen meer naar links moesten houden. Wanneer je je in zo’n situatie bevindt dan probeer je simpelweg je wagen veilig aan de finish te krijgen en punten te halen. We zullen proberen om het de volgende keer beter te doen,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}