Dolle vreugde bij Marussia na eerste punten van Bianchi

Jules Bianchi en het Marussia F1 team hebben in Monaco een historische achtste plaats behaald. Het was de allereerste keer dat Bianchi en Marussia in de top tien wisten te finishen.
image
Daarmee behaalden ze meteen dus ook de eerste punten van het seizoen. En die achtste plaats kan dus aan het einde van het seizoen enorm belangrijk zijn voor Marussia. Dankzij de vier punten staat Marussia momenteel immers negende in de wk-tussenstand. Het is niet uitgesloten dat Sauber Marussia nog zal voorbijsteken maar in de onderlinge strijd met Caterham ziet het er nu bijzonder goed uit voor Marussia.

Enkel de top tien aan het einde van het seizoen deelt immers mee in het prijzengeld. Slecht nieuws dus voor Caterham, maar bij Marussia werd er na afloop van de GP van Monaco uiteraard een stevig feestje gebouwd.

De race verliep nochtans niet helemaal probleemloos want Bianchi kreeg tijdens de race enkele straffen opgelegd. Ook voor de race was het al prijs want toen kreeg Bianchi een gridpenalty voor het wisselen van de versnellingsbak.

“We kregen een paar straffen dus ik heb echt wel geluk gehad. Als dat de regels zijn dan kan ik niet klagen. Ik finishte in de punten dus momenteel vormt dat niet echt een groot probleem,” zei Bianchi na afloop van de race met een brede glimlach op zijn gezicht.

Voor het eerst behaalde Marussia punten tijdens een F1-race en dat zorgde toch wel bij heel wat medewerkers voor stress en nagelbijten maar uiteindelijk kon het feest losbarsten.

“Het was erg stressvol in de wagen, maar dat was het waarschijnlijk ook voor het team. We hebben hier enorm lang op gewacht en nu is het eindelijk gelukt. Ik ben enorm blij dat ik het team dit resultaat kan geven”, zei Bianchi tegen Sky Sports.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}