Alonso: “Polepositie behalen was onmogelijk”

Fernando Alonso is niet verrast door het verschil tijdens de kwalificatie met de tijd van Mark Webber.
image

Volgens de Spanjaard had hij op voorhand reeds verwacht dat hij niet in de buurt zou komen van de pole. Toch was Alonso tevreden met zijn prestatie, wat mogelijk het beste doet vermoeden voor de race.

“We zijn niet verrast maar ook niet teleurgesteld, in tegendeel zelfs” zei Alonso na afloop van de kwalificatie. “De grid ziet eruit zoals we hem ongeveer verwacht hadden.”

“We hadden verwacht dat Red Bull drie à vier tienden sneller zou zijn dan ons en bovendien was ook Hamilton zeer snel. Hij was vooral in de eerste sector zeer snel en geraakte nog voor ons. McLaren beschikt hier over heel wat nieuwe onderdelen en je kan zien dat ze goed werken.”

Ook nu verwacht Alonso opnieuw meer van de race dan van de kwalificatie. Reeds gans het seizoen presteert de Ferrari beter tijdens de race dan tijdens de kwalificatie en dat heeft uiteraard te maken met de manier waarop de wagen omspringt met de banden.

“Misschien kan morgen de situatie nog keren, je weet maar nooit. Ik mik nog steeds op het podium, maar als ik aanspraak kan maken op de overwinning dan zullen ze het mij geen twee keer moeten vragen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print