Schumacher: “Vandaag zat ik precies in een andere wagen”

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher mag ook in eigen land van een teleurstellende kwalificatie spreken. Al kan een goede strategie nog tot een podiumplaats leiden.
image

Michael Schumacher was vandaag zowat een seconde trager dan teamgenoot Nico Rosberg. Schumacher zelf is vooral van mening dat de kwalificatie absoluut beneden verwachting is verlopen.

Zijn wagen voelde compleet anders aan dan tijdens de vrije trainingen. Ook KERS zorgde op de Duitse Nurburgring voor de nodige problemen. Zelf ging Schumacher ook even in de fout doordat hij het uitvallen van KERS wilde compenseren met het nemen van risico’s. Daar zal de Duitser morgen vast vaker de gelegenheid toe krijgen. En dat dan nog voor eigen volk.

“Vroeg op de dag kenden we enkele problemen met KERS. We hadden verwacht dat daardoor het verschil met Rosberg zo groot was. Ik was een seconde trager en kon hem zeker niet evenaren. We zijn ons vervolgens opnieuw gaan concentreren op eventuele andere oorzaken. Waarschijnlijk ben ik over de limiet gegaan omdat ik op zoek was naar een compensatie voor het probleem. In de laatste chicane maakte ik een foutje. Een achtste plaats was vandaag realistischer geweest. Hopelijk verbeteren we morgen nog door plaatsen goed te maken. Een goede start en een goed verlopende wedstrijd moet ons daarbij helpen”, aldus Michael Schumacher.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print