Ecclestone bekent dat hij geld overschreef naar Gribkowsky

Formule 1-CEO Bernie Ecclestone heeft wel degelijk gelden overgeschreven naar Gerhard Gribkowsky, de man die recent gearresteerd werd. Dat bekende de Brit zopas zelf.
image

Het zal dan toch te spannend geworden zijn onder het gat van Bernie Ecclestone. Vorige week beweerde de Brit nog dat hij zich geen zorgen maakte om de geruchten. De week is nog net niet om en we krijgen al een kleine bekentenis.

Bernie Ecclestone schreef wel degelijk geld over naar Gerhard Gribkowsky. Gribkowsky was een voormalig lid van de Duitse bank ‘BayernLB’. Hij moest de de verkoop van de bank in goede banen leiden. Vooral ten goede van zichzelf, zo blijkt nu.

De verkoop van ‘BayernLB’ aan Ecclestone’s ‘CVC Capital Partners’ is dus niet volledig legaal verlopen. Geweten is dat er een gevangenisstraf van 10 jaar boven het hoofd van Gribkowsky bengelt. Ecclestone zal ondertussen al wel iets onrustiger zijn.

Na onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat het Bernie Ecclestone was die een totaalbedrag van 31.241.773 euro aan Gribkowsky overmaakte. De stortingen werden uitgevoerd zonder enig motief. Ook werd vermeld dat ‘Bambino Trust’ en ‘Bambino Holding’ de eigenlijke ontvangers moesten zijn. Totaal niet vreemd dat de verrichting uiteindelijk toch tussen Gribkowsky en Ecclestone verliep.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print