Alonso rijdt 300ste GP: “Het zal een uitdagende race worden”

Komend weekend rijdt Fernando Alonso in Canada zijn 300ste F1-race. Een speciaal moment voor de Spanjaard, al zal het tegelijkertijd ook een erg uitdagende race worden.


Met zijn 299 races tot dusver behoort Alonso tot de meest ervaren rijders op de startgrid van de Formule 1. Alonso heeft jarenlang ervaring in de sport en weet dan ook als geen ander welke uitdagingen hem komend weekend te wachten staan.

“Dit zal zeker en vast een zwaar circuit voor ons zijn, we maken echter progressie met ons pakket en dat race per race,” blikt Alonso vooruit naar komend raceweekend. “We hebben in het verleden al vaak drama of wisselende weersomstandigheden in Canada gezien en dat kan voor ons mogelijkheden creëren. Het is dan aan ons om te profiteren van iedere mogelijkheid die we krijgen.”

Alonso houdt ervan om op het Circuit Gilles Villeneuve te rijden. Het is een uitdagend circuit waarop je als rijder net als in Monaco constant aandachtig moet blijven en de minste fout dramatisch afgestraft kan worden.

“Het is een geweldig circuit, de rijder en de wagen worden echt op de proef gesteld. Veel rijders zijn al in de ‘Wall of Champions’ beland en ook de safety car speelt vaak een rol in het beslissen van de race.”

“Ik heb er altijd van genoten om te racen in Montreal. Het is de beste combinatie op het vlak van een geweldig circuit, de uitdagende karakteristieken van een stratencircuit en een leuke stad om te bezoeken.”

Voor Alonso is er echter nog een extra reden om uit te kijken naar de race in Montreal. De GP van Canada zal immers de 300ste F1-race van Alonso zijn.

“Ik heb enkele zeer mooie races in Canada gereden en ik won er in 2006, het is dan ook een speciale plaats voor mij. Zelfs nog meer dit weekend, wanneer ik mijn 300ste grand prix zal rijden.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022