Alonso: “Russell heeft bewezen hoe moeilijk het is om F1-piloten te beoordelen”

Volgens tweevoudig F1-kampioen Lewis Hamilton heeft George Russell met zijn invalbeurt bij Mercedes bewezen hoe moeilijk je een oordeel kan vellen over jonge racepiloten.


“De situatie met Russell is tekenend voor de huidige situatie in de Formule 1,” aldus Alonso tegenover het Italiaanse ‘RAI Sport’.

“In vijf dagen, niet honderd, ging hij van de laatste naar de eerste plaats. Dat allemaal zonder iets goddelijks, mediteren in Tibet of andere ‘shit’. Het volstond om gewoon in de Mercedes te stappen.”

“Rijders evalueren is bijzonder gecompliceerd. Uiteraard, wanneer we aan Hamilton of Bottas denken en wie ze het vaakst in hun achteruitkijkspiegels zien dan is dat Max Verstappen.”

“Leclerc is een buitengewoon talent maar het zal hem waarschijnlijk enkele jaren vergen om aan de absolute top te geraken.”

Volgens Alonso is het overduidelijk dat Lewis Hamilton zijn wereldtitels in grote mate aan de zeer goede Mercedes F1-bolide te danken heeft, maar Hamilton is zeker en vast niet de enige rijder die zich in zo’n situatie bevond.

“Er kan geen sprake van dominantie zijn als er geen winnende F1-bolide is,” aldus Alonso. “Wanneer je enkele wereldtitels op rij behaalt dan betekent het dat je over een beslissende technische superioriteit beschikt.”

“Het is met Hamilton gebeurd, maar ook met Vettel bij Red Bull toen hij verschillende wereldtitels veroverde en vervolgens geen titel meer kon behalen. Hetzelfde is ook mezelf bij Renault overkomen in 2005 en 2006.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022