Alonso: “Safety car heeft Vettel geholpen”

Fernando Alonso reed een sterke race maar zag dat uiteindelijk niet beloond met een podiumplaats, daarvoor was Ferrari in de tweede wedstrijdhelft niet competitief genoeg.
image

Alonso kende een sterke start en ging in de eerste ronde al enkele wagens voorbij. Vervolgens volgden enkele spannende duels, ondermeer het beruchte duel met Mark Webber. De safety car die volgde op de crash van Lewis Hamilton was echter cruciaal.

Vettel kwam binnen en Alonso niet, en dat bleek achteraf een cruciale fase in de wedstrijd. Opnieuw een fout van Ferrari dat ze de Spanjaard niet binnen riepen? Volgens Alonso alvast niet, al is hij wel van mening dat de vier ronden achter de safety car ervoor zorgden dat Vettel de race naar zijn hand kon zetten.

“De safety car kwam toen we vier ronden op onze banden hadden gereden,” zei Alonso na afloop van de race. “De banden waren nog zeer goed dus beslisten we om buiten te blijven. Die keuze was goed. het zorgde ervoor dat we eventueel kans maakten op de overwinning.”

“Jammer genoeg verloor Vettel slechts één plaats door zijn pitstop. Hij kwam vlak voor Rosberg terug de baan op. Bij de herstart stak hij Webber voorbij in de eerste bocht dus Vettel had niet echt veel verkeer. Ik denk dan ook dat onze beslissing goed was maar de randfactoren omtrent de safety car zorgden ervoor dat Sebastian er het beste uit kwam”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print