Sterk optreden van D’Ambrosio voor eigen publiek

Geen punten en al helemaal geen podium voor onze landgenoot D’Ambrosio. Niet dat dit er ooit had ingezeten, maar toch mogen we spreken van een zeer geslaagde GP voor Jérôme.
image

D’Ambrosio eindigde zijn thuisrace op een mooie 17e plaats en kon ook zijn eigen ploegmaat Glock voorblijven. Jérôme maakte een goede start en bleef gespaard van brokken in de eerste bocht. Hij moest bij de start wel de HRT’s laten voorgaan, maar vond als snel zijn weg tot bij Liuzzi.

Eenmaal ook Ricciardo uitviel, bleef de race voor onze landgenoot beperkt tot het voorblijven op zijn ploegmaat en over de finish komen. Meer kan je niet verwachten van de wagen van Murussia Virgin. Maar Jérôme reed een perfecte race en deed wat hij kon en moest doen.

“Ik ben vrij tevreden over mijn race en ik voelde me comfortabel met de balans van de wagen. Het was moeilijk bij de start omdat er nogal veel brokstukken op de baan lagen. Op een bepaald moment dacht ik dat ik ook problemen had maar uiteindelijk was het een vlotte race”, zegt D’Ambrosio.

Op het einde kwam ploegmaat Glock nog wel wat terug op D’Ambrosio, maar echt gevaarlijk werd het op geen enkel moment, “Het was wat moeilijk in de laatste ronden van de race omdat ik brandstof moest sparen. Dat was de eerste keer dat ik dit moest doen en dus moest ik mij aanpassen.”

Een mooie prestatie van onze landgenoot voor eigen publiek, waar hij zelf ook tevreden mee is, maar nog belangrijker, misschien ook weer een stap dichter bij een contract voor 2012.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print