Dubbel pech voor Toro Rosso

Zowel Buemi als Alguersuari kwamen niet over de finish in Spa en geen van beide rijders was daar schuldig aan, wat het zo mogelijk nog bitterder doet smaken.
image

“Het was een fantastische start van elfde op de grid naar zesde na de eerste bocht. Toen probeerde Perez me in te halen en hij reed gewoon achter op me in. Heel de achtervleugel was vernield en ik had geen andere keuze dan de wagen naar de pits te rijden. Ik begrijp niet wat hij van plan was, ik was duidelijk voor hem. Het leek wel alsof hij vergat te remmen.”

Alguersuari werd door een andere Zuid-Amerikaan eveneens uit de race gereden, al van bij de start, “Ik wil niet slecht spreken over andere piloten, want dat is mijn ding niet, maar ik denk dat de situatie vrij duidelijk was. In de haarspeld na de start reed ik in het midden met Senna aan de binnenkant en Fernando aan de buitenkant. Senna miste zijn rempunt volledig en raakte mij waardoor hij me in de baan van de Ferrari duwde.”

Voor Alguersuari was het een bittere pil want hij mocht voor het eerst in zijn carrière van op de derde startrij vertrekken, “Ik heb medelijden met de jongens want vertrekken op een zesde startplaats is niet iets wat elke dag gebeurt.”

Volgende race is Monza, de thuisrace van het Toro Rosso team.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}