Alonso stelt “alles onthullende biografie” uit tot na zijn pensioen

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso heeft laten weten dat hij zal wachten om zijn biografie te publiceren tot na zijn F1-pensioen omdat hij zijn eigen waarheid wil vertellen.

Normaal gesproken had de biografie van Fernando Alonso, getiteld ‘Racer’,  in november vorig jaar in de rekken moeten liggen. Het boek van Pat McMillan gaat over het leven van de tweevoudige wereldkampioen op en naast de baan en werd afgewerkt na zijn eerste afscheid van de F1 in 2018. 

Ondertussen heeft de Spanjaard nog een aantal escapades met Toyota gemaakt in het WEC en de Dakar en heeft hij nog een poging ondernomen om de Indy 500 op zijn naam te schrijven met McLaren. Sinds dit jaar mag hij zich ook terug F1-rijder noemen bij het team waar hij zijn grootste successen beleefde.

“Ik ben al een paar jaar bezig met een boek. Ik was oorspronkelijk van plan om het in 2018 uit te brengen, toen ik de F1 verliet,” aldus Alonso in een live Instagram-sessie.

“Maar toen hebben we het al een hele tijd uitgesteld omdat ik me realiseerde dat ik in verschillende categorieën bleef racen en nu weer terug ben in de F1.”

“Dus ik zal het doen wanneer ik stop, dan kan ik mijn eigen ervaringen en mijn eigen waarheid van de dingen vertellen.”

“Want als het boek uitkomt terwijl ik aan het racen ben, dan is het misschien een beetje vreemd. Dus ik geef er de voorkeur aan om te stoppen en dan mijn ervaring van mijn leven in de autosport te vertellen.”

De rijkgevulde carrière van Alonso is alvast stof genoeg voor een biografie, van zijn twee wereldtitels bij Renault, een korte bewogen passage als teamgenoot van Lewis Hamilton bij McLaren en de jacht naar die felbegeerde derde wereldtitel. Iets om naar uit te kijken dus, maar eerst nog even genieten van de prestaties van Alonso op de baan. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022