20 procent korting op F1 TV-streamingdienst: waar kan je de F1 op tv bekijken?

F1TV
F1TV

De Formule 1 heeft voor het nieuwe seizoen voor een aantal nieuwe opties gezorgd bij haar streamingdienst F1TV.

Update: klik hier voor het overzicht waar je F1 kan kijken in 2023

Vanaf dit jaar zal F1 TV beschikbaar zijn in maar liefst vijfentachtig landen met Brazilië, Tsjechië en Slowakije als nieuwkomers. Voor de updates van dit jaar werd er vooral gefocust op de kwaliteit en een streamingervaring zonder al te veel ‘buffering’ problemen, tot nu toe toch nog een minpunt van F1 TV. 

“Dit is de grootste update aan ons platform sinds de lancering ervan in 2018,” aldus de Formule 1.

De videokwaliteit zou er dus normaalgesproken op vooruit moeten gaan maar er komen ook nog extra functies, zo zal de gebruiker de mogelijkheid hebben om te pauzeren, terug te spoelen en  toegang hebben tot alle onboard-camera’s. 

Er komt ook een nieuwe interface die gebruiksvriendelijker is en de gebruiker beter in staat stelt om tussen de verschillende kanalen te kiezen, zoals het Pit Lane Channel, Data Channel, Driver Tracker en Onboard-camera’s.

“We zijn verheugd om F1 TV opnieuw te lanceren voor het nieuwe F1-seizoen met een aantal verbeterde functies die de ervaring van fans met het product zullen verbeteren en onze uitgebreide collectie archiefbeelden makkelijker dan ooit tevoren te bekijken maken,” aldus Ian Holmes, Director of Media Rights bij de Formule 1.

“Accenture heeft ons geholpen om F1 TV naar een hoger niveau te tillen en ik ben erg enthousiast om te zien hoe het zich in de toekomst zal ontwikkelen, terwijl we fans meer manieren dan ooit blijven bieden om F1 te kijken.”

De nieuwe versie van F1 TV is beschikbaar voor iOS-, Android en Amazon-apparaten sinds acht maart en gedurende het seizoen zullen er nog updates volgen.

Als we de F1 mogen geloven wordt het dus de moeite waard om ons op F1 TV Pro, dat ook in Vlaanderen beschikbaar is, te abonneren. Het is niet gratis, 64,99 euro per jaar(20% korting door aan te melden via deze link van F1journaal), maar u krijgt er wel een hoop beeldmateriaal uit het heden en het verleden voor terug. Je kan alle sessies van een GP-weekend volgen via een livestream, on board-camera’s en team radio’s naar keuze volgen, er is een ruime keuze uit documentaires en omkaderende programma’s en dit alles valt te bekijken op je mobiele apparaten en via Chromecast.

F1 TV is beschikbaar met Nederlandstalig commentaar van Olav Mol en Jack Plooij. Voor ‘Vlaams’ commentaar is ‘Play Sports’ van Telenet de enige keuze. Een abonnement op ‘Play Sports’ is beschikbaar voor 19,95 euro per maand maar daarvoor krijgt u naast de Formule 1 ook nog een ruim aanbod van andere sporten, zoals onder meer tennis, golf, cyclocross, basketbal en voetbal. 

De kanalen om de Formule 1 op TV gratis te volgen worden almaar schaarser. RTL Duitsland zendt nog slechts vier races uit in 2021, namelijk de races in Imola, Spanje, Italië en Brazilië. Voor wie een mondje Frans spreekt is er gelukkig nog RTBF Tipik, het vroegere La Deux, waar de kwalificaties en de races gratis kunnen bekeken worden, dit voorzien van de deskundige commentaar Gaetan Vigneron.

Nu nog misschien vlug eerste een mooie 4K-TV en surround systeem bestellen?

F1 TV PRO: Klik hier voor 20% korting door aan te melden via F1journaal

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner