Alonso: “Suzuka is een stap achteruit”

Fernando Alonso geeft toe dat de GP van Japan een stap achteruit is voor McLaren-Honda, nadat het team vandaag problemen had tijdens de kwalificatie.

De thuisrace voor McLaren-Honda moest een mooi weekend worden, na een goede prestatie een week geleden in Maleisië. Maar tijdens de kwalificatie voor de GP van Japan wist Fernando Alonso pas de vijftiende tijd te rijden. Zijn teamgenoot Jenson Button haalde Q2 niet en strandde als zeventiende.

“Laat ons zeggen dat dit niet de goede prestatie is”, klinkt Alonso nuchter. “Het hele weekend lang gaat het al moeilijk om de goede balans te vinden. Het is een moeilijke positie om de race mee te beginnen. Vijftiende en zeventiende zijn niet de beste plaatsen. Het lijkt als een stap achteruit, dus we moeten de snelheid vinden.”

“Volgens mij werkte alles vandaag”, sluit Alonso een mechanisch defect uit. “Vijf dagen geleden presteerden we nog goed in Maleisië. Het verandert steeds van circuit tot circuit. Dit circuit ligt ons blijkbaar niet. We moeten gaan begrijpen waarom dat is.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022