Vettel: “Suzuka toont aan dat Ferrari sterk is”

Sebastian Vettel zegt dat de vorm van Ferrari tijdens de GP van Japan aantoont dat het over een sterke wagen beschikt, ondanks het tegenvallende seizoen tot nog toe.

Ferrari heeft in 2016 nog geen race gewonnen, vooral door de dominantie van Mercedes. Doordat Red Bull Racing wel al twee keer wist te winnen, staat het Italiaanse team derde in het kampioenschap.

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Japan bezette Ferrari de volledige tweede rij. Räikkönen was net wat sneller dan zijn teamgenoot Vettel. Voor de race zal Vettel echter vanop plaats zeven vertrekken, na een gridstraf van drie plaatsen.

“De derde tijd was mogelijk, maar Kimi deed het beter”, vertelt Vettel. “Over het algemeen was het vandaag een positieve dag, hoewel heel wat mensen dachten dat we vandaag geen kans maakten. Ik denk dat we bewezen hebben dat onze wagen goed is. Het zou een goed gevecht moeten worden morgen.”

In het kampioenschap heeft Ferrari een achterstand van 46 punten ten opzichte van Red Bull. Verstappen en Ricciardo starten respectievelijk als vierde en vijfde aan de GP van Japan.

“In andere kwalificaties is het ook spannend geweest”, verklaart Vettel over de strijd met zijn ex-team. “Ik denk niet dat we kunnen zeggen wat vandaag werkte wat anders niet werkte. Het was opnieuw een spannende strijd en deze keer waren we sneller.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022