Hamilton zorgt voor relletje met journalisten

Lewis Hamilton heeft na afloop van de kwalificatie voor een relletje gezorgd door geen interviews te geven aan de journalisten die aanwezig waren in de hospitality unit van Mercedes.

Na afloop van de kwalificatie waren er heel wat journalisten naar de hospitality unit van Mercedes afgezakt voor interviews met Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Die laatste weigerde echter de aanwezig journalisten te woord te staan en beperkte zich tot het geven van een mededeling.

Hamilton liet de journalisten enige tijd wachten en toen een journalist aan Hamilton vroeg of hij iets van plan was antwoordde Hamilton: “Ja, dat ben ik en de lach op jullie gezicht zal snel verdwijnen. Ik ben hier eigenlijk niet om jullie vragen te beantwoorden.”

“Met alle respect, er zijn er hier veel die mij steunen en hopelijk weten zij ook wie ik bedoel. Er zijn er helaas ook anderen, die vaak proberen hun voordeel uit allerlei zaken te halen. Wat er die andere dag gebeurde was luchtig bedoeld en wanneer je denkt dat het onrespectvol was dan is dat jammer want dat was helemaal niet de bedoeling. Ik had goede intenties, het was gewoonweg wat plezier maken.”

Hamilton verwijst daarmee naar de kritiek die hij kreeg omdat hij op donderdag tijdens de officiële persconferentie wat plezier zat te maken door gekke foto’s te nemen en op snapchat te plaatsen (Lees: Hamilton lacht met kritiek op ‘snapchat’ tijdens de persconferentie in Japan).

Aangezien er op vrijdag bij Mercedes geen mediamoment gepland stond volgde vandaag voor Hamilton de eerste confrontatie met de pers. En die was dus op zijn minst opmerkelijk te noemen. Hamilton uitte dan ook zijn frustraties over wat er in de media verschenen was.

“Wat in de media werd geschreven, dat is onrespectvol. Ik bevind me jammer genoeg in een positie waarbij de beslissing die ik neem ook gevolgen heeft voor de mensen die mij wel steunen. Daarom zeg ik dit ook met het grootste respect. Ik ben niet van plan om voor zo’n dingen hier nog vaak te zitten. Mijn excuses en ik hoop dat jullie nog van de rest van het weekend genieten,” zei Hamilton, waarna hij de ruimte met de aanwezige journalisten verliet.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022