Räikkönen: “Derde plaats door verbeteringen gedurende weekend”

Kimi Räikkönen zegt dat de continue verbeteringen door zijn team Ferrari gedurende het weekend ervoor gezorgd hebben dat hij als derde start aan de GP van Japan.

Hoewel Red Bull de laatste races de betere was van Ferrari, was Ferrari vandaag ‘best of the rest’. Kimi Räikkönen start de GP van Japan op het circuit van Suzuka als derde, nadat hij op vrijdag ook al de derde tijd liet noteren.

Sebastian Vettel zal als zevende starten na zijn gridstraf van drie plaatsen. Zijn Finse teamgenoot was drie tienden verwijderd van de snelste tijd. Reden genoeg voor Räikkönen om vol lof te spreken over zijn team.

Ferrari koos voor heel veel zachte banden, waardoor ze de hele kwalificatie lang op deze band reden. Op de vraag als dit Ferrari geholpen heeft, antwoordt Räikkönen: “Ik denk dat het zeker geen kwaad kan.”

“Het is steeds makkelijker om af te stellen wanneer je meer setjes hebt van dezelfde bandensoort. Maar tijdens de kwalificatie kan je niet veel meer doen. Het hele weekend lang hebben we last van onderstuur. Ook in de kwalificatie waren we te traag in de eerste sector, waardoor we tijd verloren. Maar in Q3 ging het goed, waardoor we sneller waren.”

“Het zijn de kleine details die samen moeten vallen. Vandaag lukte dat, dus was het goed. Jammer dat Seb een straf heeft, maar we zullen morgen hetzelfde of beter proberen doen.”

Net zoals hij eerder al zei op vrijdag, is Kimi verrast met zijn tijd. “Het is zo goed als dezelfde wagen als vorige week. Ik denk niet dat veel teams veranderingen hebben gedaan. Ik was aangenaam verrast met het gedrag van de wagen en de snelheid.”

“Het was soms moeilijk om de goede balans te vinden. Tot nog toe gaat alles goed. Een derde plaats is niet wat we willen, maar ik denk dat we erg dicht zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022