Hamilton grijpt nipt naast polepositie

Lewis Hamilton geeft een tevreden indruk na de kwalificatie voor de GP van Japan, hoewel hij pas als tweede zal starten aan de Grote Prijs. Hij is vooral tevreden dat hij het gat met zijn teamgenoot Rosberg kon verkleinen gedurende de kwalificatie.

Nico Rosberg was de snelste bij alle drie de oefensessies. Op zaterdagochtend werd Hamilton pas zevende na een fout tijdens zijn snelle ronde. Ook tijdens de kwalificatie moest Hamilton achtervolgen in Q1 en Q2, maar was tijdelijk snelste na de eerste run in Q3. Uiteindelijk moest de Brit toch dertien duizenden toegeven aan Rosberg, nadat beide rijders nog verbeterden in de laatste run.

“Ik ben tevreden met de kwalificatie”, zei Hamilton achteraf. “Het hele weekend lang hebben we al veel werk om de set-up in orde te krijgen. Een aantal grote veranderingen gingen vooraf aan de kwalificatie. Gezien deze omstandigheden ben ik erg blij om zo dichtbij te zijn. Ik heb alles gegeven.”

De geschiedenis speelt wel in het voordeel van Hamilton. In 2014 en 2015 won de wereldkampioen de race in Japan, nadat hij niet als eerste startte.

“Geschiedenis toont aan dat je niet op pole moet starten om de race te winnen. Nico deed het goed en doet dat al heel het weekend.”

Opmerkelijk is dat, ondanks zijn 57 poleposities, Hamilton nog nooit snelste was tijdens de kwalificatie in Suzuka.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022