Rosberg is tevreden met balans

Nico Rosberg sprak over een goede balans op zijn Mercedes, nadat hij de snelste tijd reed tijdens de kwalificatie voor de GP van Japan.

Het was het hele weekend al duidelijk dat Nico Rosberg de snelste man is op het Suzuka Circuit. Hoewel zijn teamgenoot nog erg dichtbij kwam, start de WK-leider vanop pole aan de GP van Japan. In Q3 vochten beide Mercedes-rijders voor elke milliseconde. Uiteindelijk was Rosberg dertien duizenden sneller, zijn achtste polepositie van het seizoen.

“Natuurlijk ben ik tevreden met het resultaat”, zei Rosberg meteen na de kwalificatie. “Het ging het hele weekend al goed. Ik had een goede balans op de wagen.”

“Ik voelde me goed, comfortabel en dat zorgde ervoor dat ik mijn snelle ronde kon rijden. Daar ben ik blij om.”

Morgen zal Nico Rosberg strijden voor zijn eerste overwinning op het circuit van Suzuka, maar hij is zich zeker bewust van de concurrentie.

“De start zal zeker een belangrijke fase zijn. Doordat we bergaf starten hebben we minder grip, waardoor het een uitdaging wordt. We moeten er ook voor zorgen dat de banden lang genoeg meegaan om de strategie te laten werken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022