“Sebastian Vettel moet zijn contractverlenging bij Ferrari zelf verdienen”

Volgens Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene moet Sebastian Vettel een contractverlenging bij de Italiaanse renstal “verdienen”.

Sebastian Vettel zijn contract bij Ferrari loopt eind volgend seizoen af. Volgens Arrivabene is het niet gewoonweg een kwestie van eind 2017 het contract van de Duitser te verlengen.

Vettel moet in de wk-tussenstand tegenover teamgenoot Kimi Raikkonen het onderspit delven. Een week geleden was er ook nog eens de aanrijding tijdens de start voor de GP van Maleisië, wat hem een gridpenalty voor Japan opleverde.

Dat gecombineerd met de tegenvallende prestaties van Ferrari doet Vettel zijn positie binnen de renstal steeds nadrukkelijker ter discussie staan. Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene verklaarde tegenover de Duitse tv-zender RTL dat er altijd speculaties zijn wanneer de prestaties tegenvallen.

Tegelijkertijd liet Arrivabene dit weekend tegenover ‘Sky Italia’ verstaan dat Vettel wel zijn plaats binnen het team zelf moet verdienen. Een contractverlenging zal dus niet zomaa volgen.

“Sebastian heeft vandaag een contract bij ons en we hebben dit jaar werk te doen, net als ook komend jaar. Gedurende het seizoen zullen we zien wat er gebeurt,” zei Arrivabene tegenover ‘Sky Italia’. “Iedereen heeft een doel. Ik heb er een, het team heeft er een, Sebastian heeft er een. Iedereen moet zijn positie en salaris verdienen.”

Vervolgens werd de vergelijking met Michael Schumacher en Ferrari in de periode 1996-1999 gemaakt. Ook toen ondervond Ferrari de nodige problemen maar de Italiaanse renstal bleef wel samenwerken met Schumacher.

“Vandaag de dag zijn de tijden veranderd. In die zin dat wat destijds met Michael werkte dat daarom niet vandaag met Sebastian het geval is,” reageerde Arrivabene. “Sebastian moet zich gewoonweg focussen op de wagen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022