Alonso: “Suzuka was een onaangename verrassing”

Volgens Fernando Alonso waren Suzuka en de GP van Japan voor McLaren-Honda een onaangename verrassing.

De GP van Japan was de thuisrace voor Honda. De zenuwen stonden dan ook gespannen bij de Japanners, de verwachtingen van de Japanse fans waren hoog, maar je kan op zijn minst zeggen dat ze niet werden ingelost.

Al tijdens de kwalificatie werd duidelijk dat de race op het circuit van Suzuka voor McLaren-Honda geen succes zou worden. Een vijftiende en zeventiende tijd, niet een resultaat waarop McLaren-Honda gehoopt had. Bovendien kreeg Jenson Button na afloop van de kwalificatie ook nog eens een gridpenalty voor het wisselen van de versnellingsbak. Daardoor moest Button de race als laatste aanvatten.

De race verliep alvast niet veel beter. Met een zestiende plaats voor Fernando Alonso en een achttiende plaats voor Jenson Button is het een race om snel te vergeten, dat vindt ook Alonso.

“Onze race was een weerspiegeling van het ganse weekend: we waren anoniem,” blikt Alonso terug op de GP van Japan. “Het is een onaangename verrassing om als zestiende en achttiende te finishen, zeker nadat we in zevende werden in Singapore en vervolgens een week gelegden in Maleisië zevende en negende werden.”

Alonso behoudt echter het vertrouwen in de wagen.

“De layout van het circuit paste overduidelijk niet bij ons pakket. We hadden een gebrek aan downforce in de snelle bochten.”

“Ik weet echter dat onze wagen competitiever is dan wat we tijdens de race toonden. Ik ben teleurgesteld dat we tijdens de thuisrace van Honda zo weinig konden tonen,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022