Räikkönen: “Snelheid was er om beter te doen”

Kimi Räikkönen moest noodgedwongen als achtste starten na het wisselen van de versnellingsbak, nadat hij zich op zaterdag als derde kwalificeerde. Hij eindigde de race op plaats vijf, na zijn teamgenoot Vettel.

“Na een goede kwalificatie gisteren, ging het vandaag minder vlot”, verklaart Räikkönen. “Het probleem met de versnellingsbak, met een gridstraf tot gevolg, was niet ideaal op dit soort circuit. Natuurlijk is er teleurstelling. We hadden een goede wagen. Mochten we vooraan gestart hebben, konden we in betere lucht rijden en hadden we meer snelheid.”

“Ik had een goede start, maar dan kwam ik vast te zitten achter andere rijders. Het was lastig om andere wagens te volgen. Het gedrag van de wagen veranderde immers daardoor. Het was ook moeilijk om dicht te komen en om een aanval te doen. Wanneer ik alleen was op het circuit, was de wagen snel en goed te besturen.”

Räikkönen is ervan overtuigd dat er meer in zat vandaag. “Vandaag waren we snel genoeg om een beter resultaat te hebben. Jammer genoeg gaat het soms zo…”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022