Sebastian Vettel gefrustreerd door het vele verkeer

Sebastian Vettel geeft toe dat hij gefrustreerd was door het vele verkeer op zijn weg tijdens de GP van Japan, hoewel hij niet denkt dat dit een impact had op zijn resultaat.

Sebastian Vettel startte als zesde aan de Grote Prijs van Japan, na een straf van drie plaatsen. Hij eindigde de race als vierde, wat het hoogst haalbare was. Tijdens zijn race moest Vettel heel wat wagens dubbelen, wat zorgde voor frustraties bij de Duitser.

“We hadden een goede start en goede eerste paar ronden”, zei Vettel die Ricciardo en Pérez voorbij ging. “Dan waren we sneller dan Verstappen. Ik denk dat we de tweede snelste wagen hadden. Dus ik ging hem inhalen, maar Max kwam zo snel mogelijk naar binnen om zijn positie op de baan te behouden. Daarna hadden we te veel degradatie op de banden en moesten lossen met de koplopers.”

Vettel verdedigt ook de strategie van zijn team, nadat ze hem opnieuw op de zachte banden lieten rijden voor zijn laatste run. “Het is altijd makkelijk om kritiek te geven en ik weet zeker dat er heel wat ‘experts’ zijn die het beter weten, maar aan de pitmuur en in de wagen besloten we om voor deze strategie te gaan.”

In het tweede deel van de race moest Vettel heel wat tragere wagens inhalen onder blauwe vlaggen, waardoor hij wel wat tijd verloor. “Het is een feit dat ik veel tijd verloor met de blauwe vlaggen. Ik moest de wagens steeds inhalen in de eerste sector wanneer ze niet aan de kant kunnen. Dat is misschien waarom ik Lewis moest lossen, die de wagens steeds inhaalde op het rechte stuk. Ondanks dit was de snelheid waarschijnlijk niet voldoende om voor het podium te strijden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022