Mercedes diende protest in tegen Verstappen, maar trok het terug in op vraag van Hamilton

Mercedes heeft na de GP van Japan een protest ingediend tegen Red Bull. Mercedes is immers niet akkoord hoe Max Verstappen verdedigde op het inhaalmanoeuvre van Lewis Hamilton in de laatste ronden. Even later komt het nieuws dat Mercedes het protest heeft ingetrokken, waardoor de uitslag ongewijzigd blijft.

In de slotfase van de GP van Japan zette Lewis Hamilton, die een inhaalrace reed na een slechte start, druk op Max Verstappen die als tweede reed. Voor het ingaan van de chicane deed Lewis Hamilton een inhaalbeweging, maar Max Verstappen deed de deur dicht. De Nederlander veranderde van richting tijdens het remmen, wat niet de eerste keer is. Hamilton moest uitwijken en nam de vluchtstrook. Max Verstappen werd tweede, Hamilton derde.

Na de race kwam een statement naar buiten: “Mercedes AMG Petronas F1 Team heeft een protest ingediend tegen wagen 33 van Max Verstappen van Red Bull Racing over een schending van artikel 27.5 van het reglement.”

“Hij (Verstappen) reed onregelmatig en op een gevaarlijke manier. Hij dwong wagen 44 om uit te wijken in bocht 16.”

De stewards lieten al weten dat ze beide partijen een kans gingen geven om hun uitleg te doen tijdens de GP van Amerika binnen twee weken. Maar Mercedes liet even na hun protest weten dat ze het opnieuw intrekken.

Lewis Hamilton reageerde al op sociale media dat er “geen protest” is en dat “één of andere idioot zei dat we een protest hebben ingediend, maar dat is niet waar.”

Even later kwam er een officieel bericht van de FIA waarin bevestigd werd dat Mercedes het protest intrekt.

“Er is geen protest van mezelf”, zei Hamilton. “Ik heb net gehoord dat het team dat wel heeft gedaan, maar ik zei hen dat dit niet is wat we doen. Wij zijn kampioenen, we gaan verder. Einde.”

Een woordvoerder van Mercedes bevestigt het protest, maar het team deed dat om vandaag nog een verdict te krijgen. Toen ze hoorden dat de zaak pas over twee weken verder ging, trokken ze het terug in.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022