Alonso tevreden met de tweede plaats

Fernando Alonso werd vandaag tweede in de grote prijs van Europa, die in zijn thuisland verreden werd. De Spanjaard reed net als de meesten een saaie race. Hij moest enkel Mark Webber voorbij geraken, wat relatief makkelijk ging door de dubbele DRS-zone en een betere strategische keuze.

Het publiek zag hun favoriet wel een slechte start maken. De eerste man bij Ferrari moest in eerste instantie Hamilton en teamgenoot Massa voorlaten, maar in de tweede bocht remde hij de McLaren-rijder uit. Niet veel later geraakte hij ook voorbij Felipe Massa.

“Het was een interessante voor de toeschouwers en de tv-kijkers om de hele race lang het gevecht met Webber te zien.” reageerde Alonso achteraf. “In het begin zat ik achter hem en probeerde ik niet te ver van hem te zitten om zo het voordeel bij de pitstop te hebben.”

“Ik had een kans midden in de race toen ik hem inhaalde in bocht 12. Dan deden zij eengoede stop en kwam ik weer achter hem te zitten. Bij de laatste stop had het team een goede strategie gekozen en was ik weer voorbij hem. We hebben dus wel wat van positie gewisseld.”

De tweevoudig wereldkampioen kon nooit echt dicht bij Sebastian Vettel komen en was dan ook tevreden met zijn podiumplaats.

“Tweede was het hoogst haalbare vandaag. Tussen de twee Red Bulls rijden is een grote prestatie.”

“In Monaco reden we goed naar een tweede plaats, ook in Canada al konden we daar geen punten pakken. We gaan zeker de goede kant uit en het verschil zal kleiner worden in de volgende races.”

Alonso benadrukte ook dat ze van zeer ver zijn moeten komen dit seizoen. Nog niet lang geleden melde het team uit Maranello dat ze toch met betere prestaties moesten komen.

“Ik denk dat we allemaal bij Ferrari weten dat onze tifosi verwachten dat we winnen. Op dit moment is dat niet mogelijk voor ons. We naderen en in de races waren we anderhalve seconde trager. Nu is dat nog maar 7 tot 8 tienden, de helft dus. We zullen nog moet blijven werken om de prestaties te verbeteren.”
a:1:{s:9:”file_name”;s:12:”alonso_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print