Vettel denkt nog niet aan de titel

Sebastian Vettel komt al zeker als wk-leider naar ons land. De Duitser behaalde vandaag zijn zesde zege van het seizoen en komt nu 77 punten voor in de wk-stand. Toch denkt de huidige wereldkampioen nog niet aan een tweede titel.

“Ik kijk niet naar het verschil. Het is nog een lang seizoen.” verklaart de Duitser. “Natuurlijk hebben we al een geweldige start van het seizoen gehad. We zullen op dat elan verder gaan en we moeten elke race nemen zoals het komt. We moeten niet winnen door te veel risico te nemen, maar winnen is nog altijd ons doel.”

“Het is een formidabel gevoel om het hoogst haalbare te behalen zoals vandaag. Als we de kans hebben om te winnen moeten we dat doen. Als we ooit niet meer competitief genoeg zijn en maar een derde plaats kunnen behalen moeten we niet tevreden zijn met een zevende plaats.”

“Voorlopig genieten we er allemaal nog van. Het is een geweldige stap dat het team over de afgelopen drie heeft gemaakt. Elk departement is zo professioneel nu. We moeten blijven doen waar we mee bezig zijn, hongerig naar zeges blijven en blijven verbeteren.”

Vettel reed van start tot finish aan de leiding en kon zo zijn zevende polepositie verzilveren. Toch was het geen makkelijke overwinning volgens de wereldkampioen. Natuurlijk werd het team weer bedankt voor hun fantastisch werk.

“Ik wist niet wat er gebeurde tijdens de race. Ik vond het wel een interessant verloop. Ik had er zoveel plezier van dat ik elke ronde het gevoel had van dat het tussen mij en de wagen ging. Ik had ook wel druk van Mark (Webber) en Fernando (Alonso) die achter mij aan zaten en dan weer naderden en dan weer terugvielen.”

“Om een of andere reden hou ik erg van dit circuit. Het is een geweldige, vloeiende omloop. Ook het team heeft geweldig werk geleverd. Ook al kwamen we naar hier met het gedacht dat het close kon zijn, toch hebben we er alles uit kunnen halen. Het was een foutloos weekend en ik ben zeer blij met dit resultaat
a:1:{s:9:”file_name”;s:12:”vettel_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print