Alonso: “Vandoorne is de toekomst van McLaren”

Stoffel Vandoorne zal volgend seizoen als eerste Vlaming ooit aan een F1-seizoen beginnen. De Belg krijgt ondertussen heel wat steun van toekomstige ploegmaat Fernando Alonso.

“Hij zal de man zijn waarrond McLaren zal draaien”, liet de Spaanse ex-wereldkampioen optekenen.
Alonso zal in 2017 aan de zijde van Vandoorne rijden, met Jenson Button als testrijder. De twee ervaren piloten zijn samen goed voor drie wereldtitels en meer dan vijfhonderd GP-starts.

“Jenson en ik voelen dan ook dat we Stoffel moeten helpen in de F1. Hij is immers de toekomst van McLaren”, aldus Alonso.

Alonso doelt hiermee op de leeftijd van hem en Button. Beiden zijn halverwege de dertig en werken de laatste seizoenen uit hun carrière af.

“We zullen volgend jaar samenwerken als een trio om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen”, zei Alonso hierover. “Dat deden we dit jaar ook. Stoffel hielp ons enorm als testrijder dit jaar. Hij bracht heel wat tijd in de simulator door en overlegde vaak met de ingenieurs.”

Ook Vandoorne kijkt uit naar volgend seizoen en de samenwerking met Alonso en Button.

“We gaan in een unieke structuur werken bij McLaren, waarschijnlijk de beste op de grid. Met Jenson en Fernando hebben we twee wereldkampioenen in het team. Daar kom ik bij als jonge wolf die het team zo snel mogelijk vooruit wil pushen.”

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}