Rosberg: “Singapore zal voor Mercedes een grote uitdaging vormen”

Nico Rosberg reist niet vol vertrouwen af naar Singapore. De Duitser vreest dat Singapore net als vorig jaar voor Mercedes een zeer uitdagende race zal worden.

Na zijn overwinning tijdens de GP van Italië naderde Rosberg in de wk-tussenstand tot op twee punten van teamgenoot Lewis Hamilton. In Singapore wil Rosberg absoluut de leiding in de wk-tussenstand van Hamilton overnemen.

Met Singapore wacht echter een grote uitdaging voor Mercedes. Vorig jaar domineerde Mercedes bijna gans het seizoen maar Singapore was een negatieve uitschieter. Mercedes was er plots veel trager dan de concurrentie en het kwam niet eens in de buurt van het podium.

“We kunnen niet met veel vertrouwen naar Singapore gaan want vorig jaar waren we enorm ver verwijderd van de toppers vooraan. Indien ik het niet mis heb dan denk dat we zo’n 1,8 seconde trager waren tijdens de kwalificatie,” zei Rosberg na zijn overwinning in Italië.

“Dat is een enorm verschil. Singapore is de voorbije jaren onze moeilijkste race gebleken. Het gaat voor ons een enorm uitdagend weekend worden. We hebben progressie geboekt maar 1,8 seconde inhalen gaat niet eenvoudig zijn,” besluit Rosberg.

Volgens sommigen werd de mindere prestatie van Mercedes in Singapore hoofdzakelijk veroorzaakt door de nieuwe voorschriften wat de bandendruk betreft.

Na de GP van Italië ontstond er vorig jaar immers heel wat commotie over een onregelmatige bandendruk die bij Hamilton op de startgrid zou zijn gemeten. Uiteindelijk besloten de stewards om Hamilton niet te bestraffen. Wel volgden er nieuwe richtlijnen voor de bandendruk en de controle ervan.

Binnen een dikke week zullen we alvast te weten komen of Mercedes nu ook in Singapore goed weet te presteren en de concurrentie het nakijken geeft. Zo niet dan vormt de GP van Singapore voor Red Bull en Ferrari een unieke kans om met de zege aan de haal te gaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}