Alonso: "Verlies titel is geen drama"

Fernando Alonso werd de afgelopen twee seizoen wereldkampioen formule 1 en de kansen op een derde titel op rij zijn het voorbije weekend opnieuw geslonken. De Spanjaard moet dit seizoen al te vaak onderdoen voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton. De Brit staat momenteel aan de leiding van het kampioenschap en vergrootte dus ook het afgelopen weekend zijn voorsprong in de strijd om het kampioenschap.

Fernando Alonso beet de afgelopen week serieus van zich af. Zo liet hij de afgelopen dagen nog enigzins gebeten door zijn teleurstellend resultaat in Frankrijk, weten dat hij het meeste van zijn achterstand zal goedmaken wanneer Hamilton dezelfde pech kent als dat hij dit seizoen reeds heeft gekend.

Alonso vreest echter niet voor het verlies van zijn titel. De Spanjaard wapent zich echter wel voor een mogelijk verlies maar ziet de toekomst positief tegemoet.

"Als ik dit seizoen niet opnieuw wereldkampioen wordt, dan zal ik, als God het wil, volgend jaar opnieuw een kans krijgen," aldus Alonso. "Er zijn nog negen races te gaan dit seizoen, maar als ik geen wereldkampioen wordt, dan is dat niet het einde van de wereld."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print