Alonso verwacht een ‘ander McLaren’ tijdens tweede seizoenshelft

Fernando Alonso is ervan overtuigd dat er betere tijden aankomen voor McLaren tijdens de tweede seizoenshelft van dit seizoen, ook al kende het team uit Woking een dramatische start van het seizoen.
image
Fernando Alonso wist in Silverstone zijn eerste punt te scoren van dit seizoen. In Groot-Brittannië beschreef de Spanjaard de situatie van McLaren, meer bepaald de krachtbron van Honda, als ‘een beetje triest’. Toch blijft Alonso vertrouwen hebben in het team. Hij verwacht dan ook een betere tweede helft van het seizoen.

“Ik denk dat we tijdens de tweede helft van het jaar een ander McLaren zullen zien”, zegt Alonso waarmee hij doelt op de competitiviteit van de McLaren bolides. “De volgende stappen in ons proces zullen grote stappen worden.”

Alonso vindt het vrij normaal dat de komende updates veel veranderingen met zich mee zullen brengen. “We begeven ons momenteel achteraan het veld met een achterstand van twee seconden per ronde op de koplopers. In onze situatie zorgt een update voor een halve seconde winst ten opzichte van de concurrentie. Wanneer je steeds vecht voor het podium, dan kan je maar een tiende van een seconde winst maken per update. Volgens mij zullen we in de tweede seizoenshelft veel dichter bij de toppers komen”, zo klinkt het strijdvaardig bij de Spaanse wereldkampioen.

Alonso moet wel toegeven dat McLaren nog zware tijden zal meemaken. Na Hongarije staan België en Italië op de kalender. Deze races zullen voor het team één van de ergste zijn. Het is namelijk algemeen geweten dat de MP4-30 niet op zijn best is op dergelijke circuits. “Canada, Oostenrijk, Spa en Monza zijn de circuits waar het meest gevraagd wordt van de krachtbron. Deze karakteristieken zijn nu eenmaal niet goed voor ons. We hebben er al twee achter de rug, nog twee te gaan.”

McLaren en Honda hebben dit jaar al meer krachtbronnen gebruikt dan dat volgens de regels toegestaan is. Maar Alonso hamert er nogmaals eens op dat McLaren en Honda aan een langdurig project zijn begonnen. Hij vraagt ons om dit te begrijpen en te aanvaarden. “Ik ben blij met de wagen, met de filosofie van de ontwikkeling van de wagen en met de volgende updates die zullen komen. Ik ben ook blij met de vooruitgang van Honda. Het is duidelijk dat we al te veel onderdelen hebben moeten gebruiken. Vijf krachtbronnen in acht races is triest, maar als dit ervoor zorgt dat we bijleren, dan is het meer dan welkom.”

“We zijn vanaf nul begonnen en in de Formule 1 wordt er niet gewacht. Daar is geen tijd voor. Alles moet goed en snel gebeuren, maar dat gebeurde niet. Het is nu belangrijk dat we niet gefrustreerd raken. We moeten blijven werken zoals we bezig waren. We beschikken over het talent, de faciliteiten, de inzet,… Het is slechts een kwestie van tijd.”

Fernando Alonso staat momenteel achttiende in het klassement, door maar in drie van de negen races de finish te halen. Jenson Button staat één plaats hoger, met drie punten meer.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}