FIA: “Startnummer 17 van Bianchi zal nooit meer gebruikt worden”

De FIA heeft in een mededeling laten weten dat het startnummer 17 buiten gebruik wordt gesteld.

Sinds vorig seizoen hebben de F1-piloten allemaal een uniek startnummer. Enkel de wereldkampioen mag kiezen om met het startnummer 1 te rijden.

Aanvankelijk verkoos Bianchi de nummers 7, 27 en 77 maar deze werden reeds gekozen door Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg en Valtteri Bottas . Deze piloten mochten immers voor Bianchi hun startnummer kiezen aangezien ze tijdens het F1-seizoen 2013 voor Bianchi eindigden. Daarom koos Bianchi uiteindelijk het startnummer 17.

De FIA heeft nu in een mededeling echter laten weten dat het startnummer 17 nooit meer zal gebruikt worden en dat als eerbetoon aan Jules Bianchi.

“Jean Todt, de president van de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) kondigde vandaag aan dat startnummer 17 zal teruggetrokken worden uit het F1-kampioenschap en dat ter ere van Jules Bianchi,” luidde het in een mededeling van de FIA. “Aangezien de startnummers in de Formule 1 voortaan persoonlijk door de rijders gekozen worden, vindt de FIA het gepast om het startnummer van Jules Bianchi terug te trekken.”

“Daardoor zal het startnummer 17 niet langer gebruikt kunnen worden door een wagen die deelneemt aan het wereldkampioenschap Formule 1.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}