Alonso vierde snelste tijdens derde testdag voor Indy 500

Fernando Alonso heeft gisteren tijdens de derde testdag de vierde snelste ronde gereden.

Alonso is bezig aan een indrukwekkende voorbereiding voor de Indy 500. De Spanjaard reed eerder al de snelste tijd tijdens de rookietest en was nu tijdens de derde normale testdag de vierde snelste.

Onder moeilijke omstandigheden, die vooral door de variabele en sterke wind werd veroorzaakt, slaagde Alonso erin om een rondje op de International Motor Speedway af te leggen tegen een gemiddelde snelheid van 219.533 mph, wat neerkomt op zo’n 353 kilometer per uur. Alonso was daarmee slechts iets meer dan drie mijl per uur trager dan Ed Carpenter, die goed was voor 222.894 mph.

“Het was tricky,” blikt Alonso terug op de testdag. “De grote jongens hebben weinig gereden maar voor mij was het een goede les. Alle mogelijke omstandigheden zijn een goede les voor mij. Vandaag was dat voor mij zeker en vast het geval met het leren rijden terwijl er sterke wind staat en hoe we de wagen daarvoor moeten afstellen.”

“Alles verliep volgens plan. Het team gebruikte de runs volgens mij ook om iets achteraan de wagen te testen en de motor te tunen. Het was dan ook een productieve dag,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer