Red Bull hoopt op een update van Renault in Oostenrijk

Bij Red Bull hopen ze dat Renault bij de Grote Prijs van Oostenrijk een update meebrengt voor haar krachtbronnen.

Bij de start van het huidige seizoen werd er veel van Red Bull verwacht want vorig jaar waren ze goed bij de les en met Adrian Newey hebben ze de uitgelezen persoon aan boord om de nieuwe aerodynamische regels te interpreteren. Voorlopig kunnen ze die verwachtingen niet inlossen en hinken ze toch wat achterop ten opzichte van Mercedes en Ferrari.

In Barcelona bracht de Oostenrijkse renstal grote aerodynamische updates mee voor de RB13 en zagen we wat tekenen van beterschap maar dat ze het Mercedes en Ferrari moeilijk konden maken is een brug te ver. In het kamp van Red Bull groeit de frustratie over het gebrek aan vermogen van de Renault-motoren weer. Helmut Marko herhaalde nogmaals dat Red Bull de sport dreigt te verlaten als de regels aangaande de motoren niet eenvoudiger gemaakt worden.

De eerste grote update van Renault was normaal gesproken voorzien voor de Grote Prijs van Canada maar Cyril Abiteboul heeft al laten weten dat daar niets van in huis komt omdat ze nog geen vertrouwen hebben in de betrouwbaarheid.

“Als we het volledige potentieel van de power unit zouden gebruiken zitten we niet ver van Mercedes of Ferrari maar vanwege de betrouwbaarheid kunnen we dat nog niet doen,” stelt Abiteboul.

Dokter Helmut Marko wil echter liever vandaag dan morgen verbetering zien uit de Franse hoek.

“Natuurlijk willen we graag dat er iets gebeurt voor de Grote Prijs van Oostenrijk,” zegt de Oostenrijker.

In afwachting van die updates van Renault namen Max Verstappen en Daniel Ricciardio al uitgebreid de tijd om de Red Bull Ring te verkennen met een Aston Martin. Zoals het een echte Nederlander betaamt hoorde daar ook een caravan bij.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer