Alonso vindt appreciatie belangrijker dan titels

Fernando Alonso krijgt liever veel appreciatie voor zijn werk dan dat hij meerdere titels na elkaar behaalt.
image
Alonso zal in 2013 zijn vierde seizoen voor Ferrari afsluiten zonder titel, maar dat deert hem naar eigen zeggen niet. De Spanjaard vindt het respect van zijn collega’s ten opzichte van hem een pak waardevoller.

“Voor mij is het belangrijker dat het team gelukkig is, zodat ze mijn loon op het einde van de maand uitbetalen. De rest ligt volgens mij wat ingewikkelder, want je kunt ten slotte niet iedereen blij maken. Je moet vooral zorgen dat degenen die jouw brood betalen het gelukkigst zijn.” verklaart Alonso.

Alonso vindt het leuk dat McLaren enkele weken geleden openlijk verklaarde de tweevoudige wereldkampioen graag terug te zien keren. Na 2007 verliet Alonso McLaren, om toen ook al terug in te stappen bij Renault, het team waarmee hij zijn enige twee titels tot nog toe pakte. “Het is een goed teken als ze me terug willen. Maar bij Ferrari wordt ik steeds goed behandeld, en er is ook nog een mogelijkheid om mijn contract te verlengen.”

“Dat teams die mij van dichtbij hebben zien werken, nooit twijfelen aan mijn professionalisme en toewijding, dat maakt mij gelukkiger dan wat dan ook.”

Alonso raadt zijn team echter ook aan om nog een tandje bij te steken in de voorbereiding naar 2014, zodat ze, onder de nieuwe reglementen, een echte bedreiging kunnen vormen voor Red Bull Racing.

“We moeten nog wat harder gaan werken, want we staan voor een immense uitdaging. Zij hebben de Formule 1 de laatste vier jaar gedomineerd, en wij moeten beter doen dan die vorige vier seizoenen, want het was duidelijk niet genoeg. We beginnen er onmiddellijk aan, want volgend seizoen willen wij winnen, en daarvoor moeten we werken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}