Alonso vol lof over fantastische Nico Hulkenberg

Nico Hulkenberg oogstte heel wat lof van zijn team voor de vierde plaats die hij in Zuid-Korea behaalde, maar ook heel wat andere rijders, waaronder Fernando Alonso, zijn lovend over ’the hulk’.
image
Nico Hulkenberg behaalde gisteren in Zuid-Korea een enorm belangrijk vierde plaats. Hij plaatste zichzelf nogmaals in de kijker, wat uiteraard goed is voor zijn kansen op een competitief racezitje voor volgend seizoen.

Maar ook voor Sauber was die vierde plaats enorm belangrijk. Dankzij de vierde plaats van Hulkenberg en de berg punten die erbij hoort komt Sauber immers naast Toro Rosso te staan op de zevende plaats in het constructeurskampioenschap. Meer zelfs, Sauber staat voor Toro Rosso omdat de vierde plaats een beter resultaat is dan het beste resultaat dat Toro Rosso dit seizoen reeds wist te behalen.

Fernando Alonso reed rondenlang achter Nico Hulkenberg maar geraakte in zijn Ferrari niet voorbij de Sauber van Hulkenberg. Het was misschien frustrerend tijdens de race, maar na de race had de Spanjaard heel wat lof voor de Duitser.

“Wat Nico doet is fantastisch,” zei Alonso na de race. “Hij rijdt zeer, zeer goed en hij verdiende het om voor ons te eindigen want hij reed een fantastische race.”

“Sauber presteerde dit weekend erg goed en ze hebben uitstekend werk verricht. Ook in Monza kwalificeerden ze zich in de top-3, ze zijn duidelijk in topvorm momenteel.”

Een heel andere reactie dan die van Lewis Hamilton, die gisteren liet weten dat Alonso en hijzelf veel beter verdienden dan een vijfde en zesde plaats. Soms moet een grote winnaar ook eens groot kunnen zijn in het verliezen. Alonso kan dit duidelijk beter dan Hamilton …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}