Alonso: “We hebben een andere categorie van wagen nodig”

Fernando Alonso mag het waterkansje waarin hij geloofde voor de titel nu echt wel opbergen. De Spanjaard finishte vandaag als zesde, waardoor zijn achterstand op Vettel nu 77 punten bedraagt.
image
“Dit is duidelijk geen verrassing meer,” zei Fernando Alonso na afloop van de GP van Zuid-Korea. “Het is geen verrassing meer op zondag en het is ook niet frustrerend meer. De plaats waar Webber me inhaalde bij bocht nummer 6, daar moeten we een andere categorie van wagen hebben want anders is het onmogelijk om in bochten 4 en 5 met twee wagens achter elkaar te rijden en vervolgens naast elkaar. Ze hebben een fantastische performance en ze verdienen het ook. Ze zijn de besten op het moment, ze winnen alles en wij moeten proberen om beter te doen.”

Voor Alonso werd zijn race vooral bepaald bij de start. Aanvankelijk kwam hij goed weg maar na de eerste bocht moest hij even inhouden en kon Nico Rosberg hem na het rechte stuk voorbij gaan. Nadien zat de Spanjaard een groot deel van de race vast achter de Duitser. Zelfs mits het gebruik van DRS geraakte Alonso op het rechte stuk niet opnieuw voorbij Hulkenberg.

“Het was niet echt goed. Op het vlak van pure performance zijn we niet goed genoeg. We weten dat maar normaal gesproken presteren we op zondag beter. Hier hadden we op zondag niet de performance die we hadden verwacht,” zei Alonso over zijn race. “We kenden ook niet zo’n goede start. In bocht nummer 3 verloren we een positie aan Nico Hulkenberg en vervolgens zaten we gans de race achter hem, wat overduidelijk ook niet zo goed is voor de banden. We beschikten niet over de goede snelheid. Hopelijk gaat het in Suzuka opnieuw beter en kunnen we daar opnieuw voor een podiumplaats strijden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022