“Alonso zal geen wereldkampioen meer worden”

Volgens F1-baas Bernie Ecclestone zal Fernando Alonso geen wereldkampioen meer worden.

De Spanjaard maakte eind vorig jaar een veelbesproken overstap van Ferrari naar McLaren-Honda. Ondanks de vele problemen die hij bij McLaren-Honda ervaart blijft Alonso volhouden dat het de juiste beslissing was om Ferrari te verlaten.

Alonso is immers van mening dat hij bij Ferrari in het beste geval opnieuw voor een tweede plaats zou kunnen strijden. Bij McLaren-Honda vindt hij naar eigen zeggen een nieuwe uitdaging en een project waar hij mee zijn schouders onder wil zetten. Hij kreeg echter al veel kritiek op zijn overstap. Alonso verklaarde immers dat hij niet opnieuw voor tweede plaatsen wil gaan. Hij bevindt zich nu echter in een veel moeilijkere situatie dan bij Ferrari.

Ook F1-baas Bernie Ecclestone mengt zich nu in de discussie. Toen Sky Sports aan Ecclestone de vraag stelde of Alonso ooit nog wereldkampioen zou worden antwoordde hij resoluut “Nee”.

“Indien hij echter opnieuw een wagen krijgt waarmee hij overwinningen kan behalen dan is het antwoord ja,” nuanceerde Ecclestone nadien.

Tijdens de zes races waaraan Fernando Alonso dit seizoen deelnam moest Alonso vier keer opgeven omwille van technische problemen. De Spanjaard wist dit seizoen nog maar twee keer de finish te bereiken, al was dat wel twee keer buiten de punten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022