“Indien we dit seizoen twee keer winnen kunnen we tevreden zijn”

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene blijft vasthouden aan zijn doelstellingen van begin dit seizoen. Bij twee overwinningen mag Ferrari tevreden zijn.

Arrivabene was niet echt tevreden na afloop van de GP van Canada. De teambaas was vooral teleurgesteld dat Kimi Raikkonen een zekere podiumplaats door een spin verloor. Veel meer tevreden was hij dan weer over de uitstekende race van Sebastian Vettel.

“We hebben een zekere podiumplaats weggegooid, dat is de waarheid. Daarvoor bestaan geen excuses,” aldus Arrivabene.

Sebastian Vettel finishte op een handvol seconden achter Kimi Raikkonen, ondanks dat hij als achttiende moest vertrekken en zijn Finse teamgenoot van op de derde plaats op de startgrid. Ondanks dat Vettel in de wk-tussenstand het dichtst achter beide Mercedes-piloten staat heeft Ferrari echter nooit teamorders overwogen.

“Nee, helemaal niet, daarover hebben we niet gesproken. We hebben voor het begin van het seizoen duidelijk gemaakt dat beide rijders hun ding mochten doen.”

“We moeten met onze beide voeten op de grond blijven. Ons doel is niet gewijzigd. We hebben gezegd dat indien we twee keer winnen, dat we dan tevreden kunnen zijn. We mogen ook niet vergeten waar we vandaan komen. We hebben nooit over de wereldtitel gesproken,” besluit Arrivabene.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022