Toto Wolff ontkent dat Hamilton wordt bevoordeeld: “Absoluut niet”

Naar aanleiding van de een radioboodschap tijdens de GP van Canada laaiden de speculaties over een voorkeursbehandeling voor Lewis Hamilton bij Mercedes opnieuw op.

Tijdens de GP van Canada kreeg Lewis Hamilton van zijn race-ingenieur Peter Bonnington immers het volgende te horen: “Nico heeft geen problemen met het brandstofverbruik, maar de toestand van zijn remmen blijft kritiek.”

Toen even later Nico Rosberg info wou over Hamilton kreeg de Duitser te horen dat hij die info niet mocht krijgen. Het klopt inderdaad dat de info die rijders mogen krijgen sinds enige tijd beperkt is. Het feit dat Hamilton wel info kreeg en Rosberg niet is echter opmerkelijk en het doet uiteraard de speculaties toenemen dat Hamilton binnen Mercedes wordt bevoordeeld.

Volgens Mercedes-baas Toto Wolff is daar echter absoluut geen sprake van.

“We hebben dit intern reeds besproken en de situatie verduidelijkt. De mededeling van de ingenieur van Lewis had geen impact op de race. Ik wil bij deze nogmaals benadrukken dat de rijders gelijkwaardig behandeld worden,” aldus Toto Wolff.

Christian Danner, een bekende Duitse F1-commentator die werkt voor de zender RTL, liet tegenover Bild echter weten dat Hamilton wel degelijk “een competitief voordeel” kreeg door de mededeling. Het was immers duidelijk een situatie waarbij de ene rijder van het team wel info kreeg en de andere niet.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}