“FIA riskeert niet hetzelfde lot als de FIFA”

Volgens FIA-president Jean Todt riskeert de FIA niet hetzelfde lot als de FIFA, dat momenteel betrokken is in een corruptieschandaal.

FIA en FIFA, er is slechts één letter verschil tussen beide organisaties, maar daar houdt de gelijkenis tussen beide organisaties volgens Jean Todt dan ook op.

Daar waar de FIFA momenteel betrokken is in een corruptieschandaal, laat FIA-president Jean Todt weten dat zijn organisatie niet het risico loopt om in een gelijkaardig omkoopschandaal verwikkeld te geraken.

“Op geen enkele manier zal de FIA geconfronteerd worden met dezelfde problemen op het vlak van corruptie als die momenteel bij de FIA,” zei Todt tegenover het Russische Tass.

De uitspraak van Jean Todt staat in schril contrast met de rechtszaak rondom mogelijke corruptie die gepleegd werd door Bernie Ecclestone. Bernie Ecclestone, die deelt uitmaakt van de World Motor Sport Council van de FIA, kocht de rechtszaak af voor een bedrag van zo’n 100 miljoen dollar. Jean Todt blijft dus maar best op zijn hoede wanneer hij een uitspraak doet.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer