Alonso zeer tevreden met tweede plaats

Fernando Alonso was zeer tevreden met zijn tweede plaats op de Nürburgring vandaag. De Spanjaard reed constant in de top drie en doet een goede zaak voor het kampioenschap. Hij staat nu “nog maar” 86 punten achter op Vettel.
image

Alonso nam bij de start de binnenbocht en rukte op naar de tweede plaats. Daarna verloor hij die plaats weer door tot twee maal toe iets de breed door bocht twee te gaan. Na de tweede reeks pitstops kwam hij weer voor Webber te zitten en die plaats zou hij niet meer afgeven.

“Ik ben zeer blij met dit resultaat.” aldus Alonso. “Het was zeker niet het makkelijkste weekend. Op vrijdag hadden we het nog moeilijk, maar in de kwalificaties was ik vierde op een halve seconde.”

“Ook al hebben we het moeilijk we doen mee voor de overwinning en dat op zich is al fantastisch. Tweede in Valencia, eerste op Silverstone en hier ook tweede. Met drie verschillende reglementen en omstandigheden en op drie verschillende circuits zijn we altijd tweede of eerste geweest. Met die continuïteit zitten we in een goede positie om het tweede deel van het seizoen te beginnen.”

Vooraf hadden ze bij Ferrari geen al te hoge verwachtingen. Dat was te danken aan de lage temperatuur in het Eifel-gebergte. Daarom verwachtten ze nog betere prestaties volgende week in Hongarije.

“Ik kijk er naar uit om een wat warmer circuit te hebben. De zachte en de superzachte band zouden in ons voordeel moeten zijn door de manier waarmee wij er mee omgaan. Volgende week zal het weer een interessant weekend zijn.”

Aan het kampioenschap moet de Spanjaard nog niet denken, maar hij denkt niet dat deze prestatie de druk op Vettel opvoert (als die er als was).

“Het was een slechte race voor hem. Ik dacht dat hij in het begin gespind is en dan achter Felipe (Massa) kwam vast te zitten. Zoiets gebeurt”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print